Op vrijdag 11 juni 2021 organiseert stichting BMP samen met de Huizinga werkgroep Oral History een speciale online bijeenkomst van 15:00-16:00 uur over de nieuwe website Sprekende geschiedenis, die in ontwikkeling is voor de oral history community in Nederland. De Zoom-link wordt gemaild na aanmelding via huizinga@uu.nl (aanmelden tot en met 10 juni 2021, 17:00 uur).
Stichting BMP wil vooral een goed toegankelijke website maken met praktische oplossingen en wil anderen de ruimte bieden om te laten zien waar zij mee bezig zijn. De website functioneert als een knooppunt dat flexibel inspeelt op de behoeftes van de diverse soorten partners en eindgebruikers. Het stimuleert samenwerking en kent een gebruiksvriendelijke portal met toegang tot oral history collecties, scholingsprogramma’s, sprekende voorbeelden van artistieke presentaties, e.d. De portal ‘Sprekende geschiedenis’ is niet alleen van meerwaarde voor universiteiten, musea, archieven, onderwijs en dergelijke, maar ook voor mensen die zich op grond van persoonlijke of groepsgebonden motieven met oral history willen bezighouden.
Ter voorbereiding op de bijeenkomst van 11 juni hebben we een aantal vragen:
- Collecties
Welke oral history collectie moet als eerste op de website gepresenteerd worden?
Denk daarbij aan dat:
-
- de collectie toegankelijk moet zijn via een website / url beschikbaar;
- de collectie van enige omvang moet zijn.
- Publicaties
Welke interessante publicatie zou op de website vermeld moeten worden?
3. Actuele projecten
Welke actuele oral history projecten zouden op de website beschreven moeten worden?
4. Cursussen
Geef je zelf cursussen oral history? Of ken je iemand die cursussen geeft?
-
- Welk onderwerp?
- Voor wie?
- Kosten?
We zullen proberen om jullie suggesties op 11 juni op de website verwerkt te hebben. Dus graag zo snel mogelijk jullie antwoorden sturen aan: info@stichtingbmp.nl
Graag willen we in de bijeenkomst van 11 juni de website sprekendegeschiedenis.nl presenteren. De website is dan voor jullie in de basis beschikbaar. De bedoeling is om de website steeds verder te vullen en te verfijnen. Tijdens de bijeenkomst van een uur nemen we jullie mee in een tour langs de verschillende onderdelen.
Vragen die we in de bijeenkomst zouden willen bespreken:
- Wat is je eerste indruk?
- Wat mis je in de website?
- Welke ideeën heb je om de website verder te ontwikkelen?