Select Page

Congres Constantijn Huygens: Een leven in brieven – 2 December 2022

Graag nodigen wij u uit voor het congres Constantijn Huygens. Een leven in brieven dat wij op vrijdag 2 december a.s. in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek | Nationale Bibliotheek van Nederland en de Vrienden van KB in de aula van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag organiseren. Dit congres markeert de voltooiing van het project Huygens Briefwisseling Online (resources.huygens.knaw.nl/briefwisselingconstantijnhuygens).

 Gerenommeerde sprekers zullen aan de hand van veelal onbekende brieven de veelzijdigheid van Constantijn Huygens belichten. Aan de orde komen onder andere Huygens’ activiteiten als parfumeur, zijn verhouding tot raadpensionaris Johan de Witt, zijn diplomatieke werkzaamheden en zijn rol in de culturele en wetenschappelijke wereld van zijn dagen. Hierbij ingesloten vindt u het voorlopige programma. Meer informatie over de lezingen en de sprekers en de aanmelding kunt u vinden op:  https://brievenconstantijnhuygens.net/2022/10/21/congres-constantijn-huygens-een-leven-in-brieven.

 U kunt zich aanmelden via Eventbrite:  https://www.eventbrite.nl/e/tickets-constantijn-huygens-een-leven-in-brieven-439580275437