Select Page

Oproep Tiele-Stichting fellowships 2025 – DL: 1 October 2024

Het is weer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor het fellowshipprogramma van de Tiele-Stichting. Het fellowshipprogramma is ontwikkeld om onderzoek op het terrein van boeken en lezen in Nederland en Vlaanderen verder te bevorderen. Jaarlijks worden twee (ten hoogste drie) Tiele-fellows financieel en wetenschappelijk ondersteund. Het stipendium bedraagt € 1.500,- per maand, gedurende één en maximaal twee maanden. Het onderzoek moet worden uitgevoerd in het jaar 2025. De fellows kunnen, afhankelijk van de aard van het onderzoek en in overleg, een werkplek krijgen bij een van de instellingen die verbonden zijn aan de Tiele-Stichting. Een wetenschappelijk adviseur, eveneens uit het netwerk van de Tiele-Stichting, begeleidt het project.

Aanvragen moeten vóór 1 oktober 2024 gemaild worden naar info@tiele-stichting.nl. Het Tiele-fellowship staat open voor iedereen met aantoonbare wetenschappelijke capaciteiten. Een voltooide promotie is geen voorwaarde.

Het aanvraagformulier en meer informatie over de aanvraagprocedure is te vinden op de website van de Tiele-Stichting: https://tiele-stichting.nl/onderzoek/#fellows.