Vorige bijeenkomsten van de Werkgroep Oral History

  • Tijdens de historicidagen 2019 in Groningen is er mede vanuit de werkgroep een sessie georganiseerd getiteld ‘Geschiedenis van en voor iedereen. Hoe kan oral history geschiedenisonderwijs diverser en inclusiever maken?’. Organisatie: Marloes Hülsken (Hogeschool Arnhem Nijmegen), Deelnemers: Tim Huijgen (RUG): Oral history in het voortgezet onderwijs: mogelijkheden en uitdagingen. Bijdragen:

Marloes Hülsken, Anne van Duuren (HAN): Geschiedenis van en voor iedereen?

Miriam Joorman, Max Broekhuizen (VU), Max Golbach (HAN), Iris van den Brand (RUG) : Studenten aan het woord over oral history; Norah Karrouche (VU, EUR): Digitalisering en oral history: kansen en bedreigingen voor inclusieve geschiedbeoefening.

  • Op 13 juni 2019 vond in Utrecht de meest recente bijeenkomst van de Werkgroep Oral History plaats. Vijf oral historians van diverse pluimage vertelden in een korte presentatie waar ze mee bezig zijn. Hierop volgde een rondetafeldiscussie met oud-deelnemers aan de Huizinga Oral History Course van Selma Leydesdorff. Het volledige programma en de (te downloaden) presentaties zijn hier te vinden (klik op de presentatietitels om de PowerPoints te downloaden).