Select Page

Promotie-onderzoek en oral history

Bijeenkomst werkgroep Oral History

Datum: 21 juni 2013
Locatie: Bungehuis 0.15, Spuistraat 210, Amsterdam
Tijd: 15.00 – 17.00 uur, aansluitende borrel
Registratie is gewenst, stuur een mail naar: L.vanHelvoort@uva.nl

Promotie-onderzoek en oral history.

Promovendi die gebruik maken van oral history in hun onderzoek zullen tijdens deze bijeenkomst in de gelegenheid gesteld worden hun werk te presenteren aan een aantal deskundigen.

Barbara Beckers, Froukje Demant en Husnu Yegenoglu maken op verschillende manieren gebruik van oral history in hun promotie onderzoeken. Tijdens de bijeenkomst presenteren zij hun onderzoek en richten aansluitend een vraag uit de praktijk aan een panel van oral history deskundigen. Stef Scagliola zal moderator zijn.

Barbara Beckers is promovendus aan de faculteit Sociale Wetenschappen en Geschiedenis van de Universiteit Maastricht. Haar onderzoek richt zich op herinneringsculturen rondom de Tweede Wereldoorlog in de Duits-Nederlands grensstreek.

Froukje Demant is als promovendus verbonden aan het Duitsland Insituut Amsterdam. Zij doet onderzoek naar de sociale verhoudingen tussen joden en niet-joden in het Twents-Duitse grensgebied tussen 1925 en 1955.

Husnu Yegenoglu is architect en universitair docent aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. Met zijn onderzoek wil hij inzicht verschaffen in de genese, transitie en evolutie van stedelijke woonculturen op microschaal en de manier waarop deze onder invloed van voordurende maatschappelijke ontwikkelingen zich inschrijven in de alledaagse morfologieën van de stad  en in haar gebouwtypologieën, straten, woningen en interieur.