Select Page

Vorige bijeenkomsten van de Werkgroep Oral History

2021

Op 11 juni 2021 vond de speciale online bijeenkomst van de werkgroep Oral History en Stichting BMP over de nieuwe website Sprekende Geschiedenis plaats.

Op 17 February 2021 vond de volgende bijeenkomst plaats: Seminar ‘Cross-media corpus building and Oral History research in the Media Suite’

Op 21 mei 2021 vond de Online bijeenkomst lopende projecten en ontwikkelingen in ons veld plaats.

2020

Op 20 November 2020 vond de online bijeenkomstOral history in tijden van social distancing. Ervaringen en reflectie’ plaats.

Op 19 februari 2020 vond in Nijmegen het symposium ‘Oral History in de Klas’ plaats.

 

2019

Op 25 oktober 2019 vond in Rotterdam de CLARIAH Oral History-Workshop ‘Transcribing and analysing oral history in digital research environments’ plaats.

Tijdens de Historicidagen 2019 in Groningen is er mede vanuit de werkgroep een sessie georganiseerd getiteld ‘Geschiedenis van en voor iedereen. Hoe kan oral history geschiedenisonderwijs diverser en inclusiever maken?’. Organisatie: Marloes Hülsken (Hogeschool Arnhem Nijmegen), Deelnemers: Tim Huijgen (RUG): Oral history in het voortgezet onderwijs: mogelijkheden en uitdagingen. Bijdragen:

  • Marloes Hülsken, Anne van Duuren (HAN): Geschiedenis van en voor iedereen?
  • Miriam Joorman, Max Broekhuizen (VU), Max Golbach (HAN), Iris van den Brand (RUG) : Studenten aan het woord over oral history; Norah Karrouche (VU, EUR): Digitalisering en oral history: kansen en bedreigingen voor inclusieve geschiedbeoefening.

Op 13 juni 2019 vond in Utrecht een bijeenkomst van de Werkgroep Oral History plaats. Vijf oral historians van diverse pluimage vertelden in een korte presentatie waar ze mee bezig zijn. Hierop volgde een rondetafeldiscussie met oud-deelnemers aan de Huizinga Oral History Course van Selma Leydesdorff. Het volledige programma en de (te downloaden) presentaties zijn hier te vinden (klik op de presentatietitels om de PowerPoints te downloaden).